top of page
VENLA.JPG

EDUCATIONAL WORK / KOULUTUSTYÖ

Currently available only in Finnish

BEATBOXAUKSEN PERUSTEET

Vuonna 2014 lanseeraamani ja alati
kehittyvä työpajakonsepti, joka on ensimmäinen
laatuaan Suomessa. Työnantajinani
ovat toimineet mm. Sibelius-Akatemia,
Teatterikorkeakoulu, Helsingin Työväenopisto,
Viihdekuoroliitto sekä lukuisat peruskoulut
ja lukiot ympäri Suomea.


"Beatboxaus on äänellä ja rytmeillä leikkimistä. Beatboxaus on instrumentti, joka on jokaisessa ihmisessä itsessään ja minkä hallintaa kuka tahansa voi oppia ja harjoitella. Beatboxaus vie rytmin ja musiikin primitiiviselle tasolle, kun tekijän ja instrumentin välissä ei ole soitinta vaan kaikki äänet tuotetaan omalla keholla."

Venla Ilona Blom

BEAT IT (2018)

EXPLORING THE ART OF BEATBOXING

THROUGH CREATIVE PEDAGOGY

Kirjallinen lopputyö (MuM)
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia,
kansanmusiikin osasto"Though beatboxing has established itself as a modern vocal technique, the amount of pedagogical work done in the field of beatboxing is still relatively small. With this research I present beatboxing both as a versitile musical instrument and as a creative and innovative pedagogical tool."

Venla Ilona Blom

"Mistä mä voisin saada ihan oikean Kalevalan kun mulla on kotona vaan se Koirien Kalevala?"

Tyttö, 11 vuotta, Raahe

Koululaiskonserteissa Tuuletar pyrkii haastamaan kansanperinteen yhdistämällä mm. kalevalamitan beatboxaukseen. Improvisoidulla esityksellä pyrimme herättämään nuorissa kuulijoissa ajatuksia siitä, mitä kansanperinne heille merkitsee ja kuinka sitä voi tulkita myös modernilla otteella.

Monikulttuurisuus ja eri perinteiden välillä käytävä dialogi on ollut läsnä taiteellisessa työskentelyssäni aina vuodesta 2011 alkaen. Uskon musiikin voimaan ihmisiä ja kulttuureja yhdistävänä kommunikaatiovälineenä, jonka avulla voi rikkoa rajoja ja haastaa ympäristöään ja itseään ajattelemaan toisin.


Olen tehnyt taiteellista ja koulutuksellista työtä yli 20 maassa ja esiintymisten ohella olen tehnyt ja vetänyt monikulttuurisia yhteistyöprojekteja ja kenttätyömatkoja mm. Tanskassa, Intiassa, Nepalissa ja Taiwanissa.

intia_press.jpg
bottom of page